Επισκεφτείτε το e-shop μας medica100.com

Καλάθι
cart
(0)
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Δωρεάν αντικαταβολή για τα εγγραμμένα μέλη.
Τελικό Ποσό0 €
Είσαστε: Αρχική / Blog / Οδηγίες για έλεγχο πυρετού στα παιδιά

Οδηγίες για έλεγχο πυρετού στα παιδιά

Οδηγίες για έλεγχο πυρετού στα παιδιά

Οδηγίες για έλεγχο πυρετού στα παιδιά
Αναδημοσιεύουμε παλαιότερη παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, καθηγητή, κυρίου Ανδρέα Κωνσταντόπουλο για τον παιδικό πυρετό που δημοσιεύθηκε στο site της εταιρίας e-child.gr.
Για ασφαλείς μετρήσεις του παιδικού πυρετού μπορείτε να αναζητήσετε τα ειδικά παιδικά θερμόμετρα με φιγούρες από ζωάκια του Γερμανικού Οίκου BEURER

Οδηγίες για έλεγχο πυρετού στα παιδιά
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο υψηλός πυρετός (40ο C) το μόνο που προκαλεί στο παιδί είναι ότι ο άρρωστος έχει πιο πολλές αναπνοές, πιο πολλές σφίξεις και δεν νοιώθει καλά.
Καμία άλλη βλαβερή επίπτωση δεν προκαλεί ο πυρετός.
Μη φοβάστε τον υψηλό πυρετό.
Ο υψηλός πυρετός είναι σύμμαχος μας και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ιών.
Ρίχνουμε το πυρετό μόνο για να νιώσει πιο άνετα ο άρρωστος.
Για την πτώση του πυρετού χρησιμοποιούμε αφ’ ενός απλά φυσικά μέτρα και αφ’ ετέρου αντιπυρετικά φάρμακα.

Τα φυσικά μέτρα είναι τα εξής:

1) Δεν σκεπάζουμε το παιδί με κουβέρτες και παπλώματα παρά μόνο όταν έχει ρίγος. Διαφορετικά δεν το σκεπάζουμε, για να φύγει η θερμοκρασία του σώματος προς το περιβάλλον.

2) Δεν φοράμε πολλά ρούχα στο παιδί. Το ντύνουμε όσο γίνεται με ελαφρά ρούχα και όχι πολλές στρώσεις που δρουν ως μονωτικό, και εμποδίζουν την πτώση του πυρετού. Εάν δεν έχει κρύο το αφήνουμε τελείως γυμνό η με ένα φανελάκι.

3) Κάνουμε ένα μπάνιο στη μπανιέρα αφήνοντας το παιδί στο νερό για 10-20 λεπτά, και καλό θα είναι όταν το νερό ζεσταίνεται να το φρεσκάρουμε.
Το ντουζ δεν ρίχνει το πυρετό, διότι το νερό περνά στιγμιαία από το σώμα του παιδιού και δεν γίνεται ανταλλαγή της θερμοκρασίας ανάμεσα στο σώμα και το νερό.

Αν εφαρμόσετε αυτά τα μέτρα ο πυρετός από 40οC ελαττώνεται κατά 1-2 °C και το παιδί νοιώθει καλύτερα και δεν χρειάζεται να δοθεί αντιπυρετικό φάρμακο.
Σε περίπτωση που χρειασθεί να δώσουμε αντιπυρετικά φάρμακα, υπάρχουν στην καθημερινή πράξη σε σιρόπι, οι παρακεταμόλες και τα παράγωγα της ιβουπροφαίνης.
Με αυτούς τους απλούς τρόπους μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πυρετό, αρκεί να συνειδητοποιήσετε ότι ο πυρετός δεν είναι επικίνδυνος όσο ψηλά και αν ανεβαίνει.

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΘ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ
ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

 
 
top